Това, което си заслужава и което не си заслужава да се купува на Black Friday 2024.

Крайно време е да престанат да ни лъжат. Лъжат ни политиците, лъжат ни администраторите в безграничните дебри на бюрокрацията, лъжат ни по „ прозрачни проекти”, ценообразуване на монополни услуги и къде ли още не. Нека поне не ни лъжат в офертите за Black Friday 2024. Да видим това, което си заслужава и което не си заслужава да се купува на Black Friday 2024. Нали не сме си намерили заплатата даром и познаваме цената на парите.

Да започнем с това, че добрият купувач е интелигентния купувач. От него зависи, дали ще го лъжат със стоката , която предлагат или ще се отнесат с уважението, изискуемо за една търговска сделка. Затова преди да започнете да пазарувате, информирайте се за продукта, който желаете, проверете търговеца , който ще ви го предостави и чак тогава направете избора си.

Не карайте на сляпо, защото най-важното правило , за да си заслужава една стока е да не са ви излъгали с нея. Ако ли се окажете измежду измамените, не се отчайвайте, има начини да защитите правата си, но остава горчилката от измамата. Така че на първо място, за да си заслужава една покупка е да не е измама. Фалшивите стоки идващи в България все още са малко познати извън нея. Когато става дума за фалшифициране почти винаги означава, че стоката е внесена от Китай.

Българските фалшиви стоки всъщност не идват изцяло от производство в България. Малка част се произвежда в България и се предлага на пазара в Илиенци на супер ниски цени, както и в предградията на столицата откъдето се снабдяват търговците. (С около 25 лв. можем да си купим един чифт дънки от марки на висша мода) . Голямата част от фалшифицираните стоки , които са пристигнали в Европа и в България идват от съседна Турция .

Турците не са като китайците ,те имат квалифицирана работна ръка и при фалшифициране копират сравнително добре . Това за съжаление произвежда незаконна конкуренция , която не може да се сравнява с тази на бедните китайци. Достатъчно е да закупим един китайски и един турски колана- фалшификат и да сравним двата.

Този на китайците често е пластмасов , докато турците използват кожи и са вложили по-добра грижа за външния вид на крайния продукт. Това не означава, че продуктът е толкова качествен , колкото оригинала, защото често тези продукти , са направени с помощта на забранени от европейските директиви багрила и често са опасни за здравето, но е въпрос на ограничаване на разходите .

Изработването на колани или обувки с естествени багрила и щавене на кожите без тежки метали ( както се изисква от европейските регламенти ) произвежда разходи , които ще увеличат цената и не ще направи фалшифицирането по-конкурентно от оригиналното производство.

По-долу ще намерите два бар кода , които почти винаги принадлежат на едни и същи хора : 120184321401 , 110193849134 - Фалшиви модели , които предлагат подобен продукт на оригинала,но на цена десет пъти по-ниска. Това е, което не си заслужава да се купува на Black Friday 2016.